It was a hot summer day in the villages close to Gornja Radgona, Slovenia. I started photographing the preparations at the brides home and then continued to the grooms home, where banquet for the guest started and then drove with the groom back to the bride. Local boys and men prepared a series of assignments and tests, before he could take the bride to marry her. He very successful and so he was able to take his bride to the castle of  Radgona  – with a big smile on his face.
Wedding ceremony in the compay of friends and family took place inside the castle in an old medieval hall. Afterwards we created wedding portraits in the castle itself, in the nearby park and at the young wheat field. I saw images of intimacy and seduction, naughtiness and tenderness and of course joy and devotion to eachother and I captured that on the photos. It is always nice for me to see those photos again.
Matej Kolaković
Wedding photographer
Poroka se je zgodila na vroč poletni dan v vaseh v okolici Gornje Radgone. Fotografirati sem začel pri nevesti doma, nadaljeval na ženinovem domu, kjer je bila pogostitev in se nato z ženinom vrnil po nevesto v njeno vas. Domači fantje so mu pripravili polno nalog in preizkušenj, ki jih mora izvesti preden jo lahko odpelje. Vse je izvrstno opravil in prešerno nasmejen odpeljal nevesto na Radgonski grad, kjer je potekal poročni obred.
Poročne portrete smo nato ustvarjali v okolici gradu, na samem gradu in na bližnjem žitnem polju. Na fotografije sem zajel spektre zapeljivosti in intime, navihanosti in nežnosti ter sreče in predanosti. Z veseljem vedno znova vidim te fotografije.
Matej Kolaković
Poročni fotograf

You may also like

Testimonials
Honeymoon wedding photos at Lake Bled
Wedding at the Slovenian seaside in Strunjan
Moon bay, Strunjan, Slovenia
Wedding under high mountain tops
Gozd Martuljek, Slovenia
Wedding at the vineyard in Goriska Brda
Goriska Brda, Slovenia
Playful Wedding in Radovljica & Grad Kamen
Wedding photo session in Venice
Venice, Italy
Beautiful mountain wedding
Above Vrsic Mountain pass, Slovenia
SPONTANEOUS WEDDING DAY WITH THE COUPLE FROM HOLLAND
Logarska valley, Slovenia
Genuine Slovenian Wedding at Brdo Castle
Brdo Castle
Back to Top